Appelstrudel

Appelstrudel doet me terugdenken aan de kerstmarkt in Duitsland. Heerlijk opgewarmd met eventueel wat vanillesaus. Jammie!

Ingrediënten voor een grote appelstrudeltaart:

  • 14 vellen bladerdeeg (diepvries van AH)
  • 4 Braeburn appels
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • eigeel, opgeklopt
  • 4 eetlepels braadboter

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Leg de rozijnen voor een halfuurtje in warm water. Giet dan af.
  • Schil de appels in kleine blokjes. Doe er wat citroensap over tegen het verkleuren.
  • Rooster het amandelschaafsel in een pan.
  • Verwarm een steelpan met boter. Voeg het paneermeel toe en roer goed. Voeg dan de appelblokjes, de rozijnen toe en amandelschaafsel toe.
  • Leg 6 vellen bladerdeeg op een bakplaat. Leg er wel bakpapier onder. Probeer de randen van het deeg wat te overlappen.
  • Leg het appelmengsel op het bladerdeeg. Blijf wat van de rand af.
  • Leg er nu weer 6 vellen bladerdeeg over. De 2 resterende vellen kan je in reepjes snijden en zo op het andere deeg leggen ter versiering.
  • Vouw het bladerdeeg aan de zijkanten dicht en laat het plakken met wat eigeel. Strijk de rest van het eigeel over het bladerdeeg.
  • Bak zo’n 25 minuten in de oven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s