Appelstrudel doet me terugdenken aan de kerstmarkt in Duitsland. Heerlijk opgewarmd met eventueel wat vanillesaus. Jammie!
Ingrediënten voor een grote appelstrudeltaart:
- 14 vellen bladerdeeg (diepvries van AH)
- 4 Braeburn appels
- 4 eetlepels rozijnen
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels amandelschaafsel
- eigeel, opgeklopt
- 4 eetlepels braadboter
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Leg de rozijnen voor een halfuurtje in warm water. Giet dan af.
- Schil de appels in kleine blokjes. Doe er wat citroensap over tegen het verkleuren.
- Rooster het amandelschaafsel in een pan.
- Verwarm een steelpan met boter. Voeg het paneermeel toe en roer goed. Voeg dan de appelblokjes, de rozijnen toe en amandelschaafsel toe.
- Leg 6 vellen bladerdeeg op een bakplaat. Leg er wel bakpapier onder. Probeer de randen van het deeg wat te overlappen.
- Leg het appelmengsel op het bladerdeeg. Blijf wat van de rand af.
- Leg er nu weer 6 vellen bladerdeeg over. De 2 resterende vellen kan je in reepjes snijden en zo op het andere deeg leggen ter versiering.
- Vouw het bladerdeeg aan de zijkanten dicht en laat het plakken met wat eigeel. Strijk de rest van het eigeel over het bladerdeeg.
- Bak zo’n 25 minuten in de oven.