Pannenkoeken eet ik niet zo vaak. Maar als ik ze eet dan is dat met banaan of appel. Dit keer koos ik voor de laatste optie. Heerlijk met die kaneel. Love it!
Ingrediënten (voor 4 grote pannenkoeken):
- 250 gram bloem
- 300 ml halfvolle melk
- 2 eieren
- 2 theelepels suiker
- 1/2 theelepel zout
- 2 appels
- braadboter
- 1 theelepel kaneel
- 200 ml room
Bereiding:
- Mix de bloem, melk, eieren, 1 theelepel suiker en zout in een mengkom tot een glad beslag.
- Schil de appels in dunne schijfjes.
- Bak de appelschijfjes met boter in een pan. Bestrooi met 1 theelepel suiker en de kaneel. Zet de appeltjes even apart.
- Doe boter in een pan. Neem een pollepel/soeplepel beslag en giet dit in de pan. Draai de pan goed rond zodat het beslag mooi rond in de pan loopt.
- Bak 1 min. aan allebei de kanten. Leg de pannenkoek op een bord.
- Doe wat appeltjes over de pannenkoek. Werk af met een toef slagroom. Hiervoor heb ik 200 ml room en een theelepel suiker opgeklopt.