Timballo alla Toresse

Als cadeautje  kreeg mijn vriend het kookboek Gino’s Pasta van Gino D’Acampo. Een leuk, goedgevuld boek met fijne en niet al te moeilijke recepten. Ideaal voor ons! We gebruikten wel een andere pastasoort en ongezouten boter. Oorspronkelijk werd er met fettuccine gewerkt. In het recept staat ook dat het twee uur zou moeten pruttelen. Dit ging bij ons veel vlugger, in een uur was het al aan het kleven op de bodem.

Ingredienten voor 6 personen:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 2 stengels witte selder, fijngesneden
  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram varkensgehakt
  • 2 glazen droge rode wijn
  • 7 dl gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 dl kippenbouillon
  • 500 g pipe rigate
  • 50 gram ongezouten boter
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 3 bollen mozarella, in plakjes
  • 80 gram geraspte parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Verhit een pan met olijfolie. Bak hierin de ui, wortel en selder voor 5 minuten. Roer af en toe.
  • Voeg het gehakt toe. Roer goed tot het mooi gekleurd is. Voeg peper en zout toe.
  • Voeg de wijn erbij en roer goed. Laat het vijf minuten pruttelen.
  • Voeg de gezeefde tomaten, tomatenpuree en bouillon toe. Laat het zo’n 2 uur (wij deden er 1 uur over)  pruttelen. Roer om de 20 minuten om.
  • Neem de gehaktsaus van het vuur en kruid nog wat bij naar smaak.
  • Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. Giet af en doe hem terug in de ketel. Voeg de gehaktsaus toe en meng goed.
  • Verhit de oven op 180 graden. Vet de ovenschaal in en bestrooi hem met paneermeel.
  • Schep de helft van de pasta in de schaal. Leg de plakjes mozzarella eroverheen. Doe dan de andere helft van de pasta erover.
  • Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over het oppervlak en bestrooi met de parmezaan.
  • Bak de schotel zo’n 20 minuten in de oven.
  • Laat de schotel 5 minuten rusten. Zo kan je hem makkelijker snijden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s