Tarte tatin met kakifruit en pruimen

Kakivruchten oftewel sharonfruit was me niet erg bekend. Maar deze vrucht beviel zeker! De zoete smaak vond ik erg lekker. Het leek me wel leuk om hem te gebruiken in een tarte tatin.

Ingrediënten (voor 4 stevige stukken):

  • 2 kakivruchten/ sharonfruit
  • 4 pruimen
  • 1 kant- en-klare vel bladerdeeg
  • 3 eetlepels witte suiker
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 1 eigeel
  • eventueel vanilleijs

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de kakivruchten met een dunschiller. Snij de vrucht in blokjes.
  • Ontpit de pruimen en snij ze in blokjes.
  • Verwarm een pan en doe er boter in. Voeg de pruimen toe. Bestrooi met de suiker. Goed roeren voor een 5-tal minuten.
  • Voeg de kakivruchten toe. Laat nog enkele minuten roeren.
  • Doe de vruchten in een taartvorm. Voeg een beetje suikersap toe.
  • Leg het vel bladerdeeg erop. Bestrijk met eigeel.
  • Bak voor een 20-tal minuten.
  • Zet een groot bord op de bakvorm en draai hem om.
  • Eventueel serveren met een bolletje ijs.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s