Ik had nog nooit in mijn leven deze ‘vergeten groente’ gekocht. Ik heb me er toch eens aan gewaagd en een soepje mee gemaakt. Het was heerlijk… beetje pittig ook. Heb ook stevig met de chilipoeder gestrooid. 🙂
Ingrediënten:
- 500 gram winterpeen
- 500 gram pastinaak
- 1 grote ui
- 2 liter water met 3 groentenbouillonblokjes (groentenketeltje van Knorr)
- chilipoeder
- peper
- zout
- boter
- 200 ml room
Bereiding:
- Snij de winterpeen, ui en pastinaak in grove blokken.
- Doe boter in de ketel en bak de ui glazig. Voeg dan de winterpeen en pastinaak toe. Goed roeren voor 2 minuten.
- Voeg er dan de bouillon toe. Zet op een middelhoog vuur en laat een 20-tal minuten koken.
- Kruid bij met chilipoeder, peper en zout.
- Voeg de room toe en pureer de soep met de mixer.