Paella

Wat een weertje toch! Tijd om de zon binnen te halen met een zuiderse paella. Dat was weer lang geleden. Ik maak hem altijd met zeevruchtjes uit de diepvries. Die zijn betaalbaar en toch lekker, vind ik. Helaas vond ik geen mooie ongepelde gamba’s in de plaatselijke supermarkt. Meestal bak ik die nog aan met wat look en leg ze over de paella. Ziet er dan nog net wat mooier uit.

Ingrediënten (voor 4 grote eters):

  • 500 gram Bosto Mediterraneo rijst
  • 1,2 liter water
  • olijfolie
  • 2 gevogeltebouillonketeltjes van Knorr
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels erwtjes (blik)
  • 1 dikke kipfilet
  • 70 ml droge witte wijn
  • 500 gram gemengde zeevruchten (AH diepvries)
  • 200 gram scampi’s (gepelde)
  • 5 gram saffraan (AH)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper

Bereiding:

  • Snij de rode paprika en ui in blokjes.
  • Snij de kipfilet in stukjes.
  • Ontdooi de scampi’s en gemengde zeevruchten door ze eventjes te spoelen onder warm water.
  • Verwarm een pan (bijvoorbeeld een wokpan) met olijfolie. Roer de rijst voor 1 minuut om in de olijfolie. Voeg dan water toe met de bouillon en saffraan en laat op een middelmatig vuur koken. Roer goed door totdat het water verdampt is.
  • Voeg dan de knoflook, paprika en ui toe. Weer goed roeren voor enkele minuten.
  • Voeg dan de witte wijn toe.
  • Voeg de kipfilet toe. Roer voor een 3-tal minuten.
  • Voeg dan de zeevruchten en scampi’s toe. Roer voor een 3-tal minuten.
  • Voeg nog wat erwtjes toe en roer goed om.
  • Voeg nu de paprikapoeder en peper nog toe.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s