Lasagne met chipolata

Lasagne is altijd lekker. Dit keer met chipolataworstjes erin vermengd.

Ingrediënten (voor 3 stukken):

  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 2 blikjes tomaten in blokjes
  • 6 grote champignons
  • 6 chipolataworstjes
  • groene lasagnebladen (Honig)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1/2 liter melk
  • 150 gram gemalen kaas + 50 gram om te bedekken
  • tabasco
  • peper
  • zout
  • boter
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snij de worstjes in stukjes. Bak ze in boter in een braadpan. Hou ze aan de kant.
  • Snij de champignons in dunne schijven. Snij de ui en paprika in kleine blokjes.
  • Verwarm een pan met olijfolie en bak de ui glazig. Voeg de paprika en champignons toe. Goed roeren.
  • Kruid met peper en zout. Pers de knoflook en voeg deze toe.
  • Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat op een middelhoog vuur voor een 10-tal minuten pruttelen. Voeg nog enkele druppels tabasco toe naar eigen smaak.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus. Laat de boter smelten, roer de bloem er goed door. Roer er dan beetje bij beetje de melk door. Flink roeren met een garde. Voeg dan de 150 gram kaas toe.
  • Neem een ovenschaal (ik nam een smalle cakevorm), vul met de rode saus. Leg er een laag lasagnebladen op. Wissel de rode saus af met lasagnebladen en duw de worstjes tussen de rode saus. Duw altijd goed aan. Bovenaan giet je de bechamelsaus.
  • Werk af met de gemalen kaas.
  • Zet voor een half uur in de oven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s