Hamburger

Ik moet bekennen dat ik mijn hamburgers meestal bij de Mc Donalds eet. Maar vandaag had ik zin om eens een zelfgemaakte hamburger te maken. Dan zijn ze ook weer net wat dikker! 🙂

Ingrediënten (voor 5 hamburgers):

  • 500 gram rundergehakt
  • 6 dikke uien
  • 4 eetlepels gekruid paneermeel
  • 1 eigeel
  • braadboter
  • ketchup
  • mad sauce (original)
  • hamburgerbroodjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven volgens de verpakking van de broodjes. Meestal is dit op 200 graden.
  • Snij de ui in ringen. Bak ze in braadboter tot ze mooi bruin zijn.
  • Meng het gehakt met de paneermeel in een kom. Voeg het eigeel toe. Meng goed. Als het nog te nat is, nog wat paneermeel toevoegen.  Vorm 5 bollen. Duw ze dan platter.
  • Verwarm de hapjespan met braadboter. Bak de burgers een 2-3 minuten aan elke kant. Voeg dan een 1,5 cm water toe. Zet het deksel op de pan, beetje opening mag wel. Laat een 8-tal minuten garen.
  • Rooster de broodjes een paar minuten in de oven.
  • Leg de onderkant van het broodje op het bord. Spuit ketchup en mad sauce op één kant van het broodje. Leg de burger erop. Leg er dan uien overheen. Sluit af met de bovenkant van het broodje.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s