Chocolademousse

Chocolade kan me zo bekoren! Mijn favoriet is de melkchocolade. Nagerechten worden vaak gemaakt met pure chocolade. Maar ik hou niet van bitter. Daarom eentje met melkchocolade. Ook meteen de
eerste keer dat ik een chocolademousse maakte, aan de hand van het recept van de bekende Vlaamse tv-kok Jeroen Meus.

Ingrediënten:

  • 200 gram melkchocolade
  • 6 eieren
  • 375 ml room
  • 100 gram kristalsuiker

Bereiding:

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Scheid de dooiers en het eiwit.
  • Doe de eigelen en de suiker in een kom. Klop goed los tot een luchtig geheel.
  • Voeg de chocolade bij het ei-suikermengsel.
  • Klop het eiwit op.
  • Spatel het eiwit onder het chocolademengsel.
  • Klop de room op met een mixer tot een luchtig geheel (niet tot slagroom!).
  • Spatel dat nog onder het chocolademengsel.
  • Zet het nu enkele uurtjes in de koelkast.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s