Chocolade kan me zo bekoren! Mijn favoriet is de melkchocolade. Nagerechten worden vaak gemaakt met pure chocolade. Maar ik hou niet van bitter. Daarom eentje met melkchocolade. Ook meteen de
eerste keer dat ik een chocolademousse maakte, aan de hand van het recept van de bekende Vlaamse tv-kok Jeroen Meus.
Ingrediënten:
- 200 gram melkchocolade
- 6 eieren
- 375 ml room
- 100 gram kristalsuiker
Bereiding:
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Scheid de dooiers en het eiwit.
- Doe de eigelen en de suiker in een kom. Klop goed los tot een luchtig geheel.
- Voeg de chocolade bij het ei-suikermengsel.
- Klop het eiwit op.
- Spatel het eiwit onder het chocolademengsel.
- Klop de room op met een mixer tot een luchtig geheel (niet tot slagroom!).
- Spatel dat nog onder het chocolademengsel.
- Zet het nu enkele uurtjes in de koelkast.
Heel goed gelukt en heel lekker. Bedankt voor het goede recept.
Hartelijk bedankt voor jouw reactie. Heel leuk om te lezen!
hoi heb er al verschillende gemaakt maar dit recept overtreft ze allen HEERLIJK,echt een intense volle romige smaak ,ik heb deze gemaakt voor 6personen en allen bleven ze maar schrapen in dat potje met het lepeltje.
ook heel makkelijk te maken vergeleken met andere recepten!! Dikke proficiat
Dag Nico,
Super bedankt voor jouw enthousiaste reactie!!
Heel leuk om te lezen.
Groetjes Daisy
Heel fijn recept…..had geen gewone melkchocolade meer maar alleen nog met salted karamel…..is met die ook heel goed gelukt.
Dat klinkt ook lekker! Bedankt voor jouw reactie! Heel fijn!
Heel gemakkelijk te maken ,een aanrader !
Dit maak ik nog .ik hou niet van pure chocolade