Canneloni bolognaise

Ik weet nog dat ik in een ver verleden (10 jaar geleden of zo) canneloni met spinazie in een roomsaus gemaakt heb. Met een lepel alles in de buisjes prutsen… wat een rotkarwei. Tot ik een half jaar geleden ergens op internet las dat het net zo goed met een spuitzak kon. Dat dus uitgeprobeerd. Dat gaat makkelijker! Dit keer een canneloni met bolognaisesaus gemaakt en een kaassaus erbovenop. Met het gevolg dat mijn moeder en vader dachten dat het gewoon lasagne was. Maar het smaakte wel!

Ingrediënten:

  • 800 gram gemengd gehakt
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • halve courgette
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 ml rode wijn
  • 45 gram boter + beetje boter voor in de pan
  • 45 gram bloem
  • 600 ml melk
  • grote zak gemalen kaas
  • ovenklare cannelonirolletjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 190 graden.
  • Snij de groentjes fijn.
  • Bak de ui glazig in wat boter.
  • Voeg het gehakt toe. Maak het fijn. Bak het lichtjes aan.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Voeg de paprika en courgette toe. Roer ze een 5-tal minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en de wijn toe. Laat goed inkoken voor een 10-tal minuten.
  • Maak nu de kaassaus door de boter te smelten. Voeg dan de bloem toe. Roer goed los.
  • Voeg de melk toe onder voortdurend roeren. Voeg dan 3/4 van het pakje kaas toe.
  • Doe een dun laagje bolognaisesaus in de ovenschotel.
  • Neem de cannelonirolletjes. Vul de spuitzak met de bolognaisesaus. Spuit de bolognaisesaus in de rolletjes. Leg de rolletjes langs elkaar in de ovenschotel.
  • Bedek daarna alles met een laag kaassaus. Werk af met de gemalen kaas.
  • Zet het een half uur in de oven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s