bloemkoolsoep

Een makkelijk recept voor een heerlijke bloemkoolsoep…

Ingrediënten (voor een 2-tal liter soep):

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 2 grote uien, in blokjes gesneden
  • 2 grote aardappels, in blokjes gesneden
  • 2 liter water
  • 1 gevogeltebouillonketeltje van Knorr
  • 4 seizoenen peper
  • zout
  • 200 ml crème fraîche
  • boter

Bereiding:

  • Verwarm een ketel. Doe er boter in en bak de ui glazig, samen met de aardappel.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe. Goed roeren.
  • Voeg dan 2 liter water toe. Voeg er de bouillon bij. Goed roeren. Laat voor 20 minuten koken.
  • Mix de soep.
  • Voeg zout toe en goed veel peper. Roer er de crème fraîche onder.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s