Weer zo’n lekkere zonde… bladerdeeg gevuld met fruit! Heerlijk!
Ingrediënten:
- 8 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)
- 10 schijven ananas (blik)
- 50 gram rozijnen
- 100 gram suiker
- 50 gram braadboter
- 1 eigeel
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200°C.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Snij de ananasschijven in stukjes.
- Laat de braadpan warm worden en doe er de suiker in.
- Voeg daarna de boter toe. Goed roeren zodat het een mooie karamel wordt.
- Voeg de ananas toe. Goed in de karamel mengen.
- Voeg de rozijnen toe.
- Laat het mengsel zo’n kwartiertje afkoelen.
- Leg bakpapier op het bakblik. Leg 4 plakjes bladerdeeg verspreid over het bakpapier.
- Doe het fruitmengsel in het midden op het bladerdeeg.
- Leg er een plakje bladerdeeg over. Druk dan de randen goed aan met een vork zodat het deeg goed sluit.
- Wrijf het deeg nu nog even in met eigeel zodat je een mooi bruin korstje krijgt tijdens het bakken.
- Bak het nu 20 minuten in de oven.
Moet je dit koud of warm opdienen aub
Dit kan zowel warm als koud gegeten worden. Ik at het zelf warm.