Bladerdeeggebakje met ananas en rozijnen

Weer zo’n lekkere zonde… bladerdeeg gevuld met fruit! Heerlijk!

Ingrediënten:

  • 8 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)
  • 10 schijven ananas (blik)
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram suiker
  • 50 gram braadboter
  • 1 eigeel

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Snij de ananasschijven in stukjes.
  • Laat de braadpan warm worden en doe er de suiker in.
  • Voeg daarna de boter toe. Goed roeren zodat het een mooie karamel wordt.
  • Voeg de ananas toe. Goed in de karamel mengen.
  • Voeg de rozijnen toe.
  • Laat het mengsel zo’n kwartiertje afkoelen.
  • Leg bakpapier op het bakblik. Leg 4 plakjes bladerdeeg verspreid over het bakpapier.
  • Doe het fruitmengsel in het midden op het bladerdeeg.
  • Leg er een plakje bladerdeeg over. Druk dan de randen goed aan met een vork zodat het deeg goed sluit.
  • Wrijf het deeg nu nog even in met eigeel zodat je een mooi bruin korstje krijgt tijdens het bakken.
  • Bak het nu 20 minuten in de oven.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Bladerdeeggebakje met ananas en rozijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s