Appel-abrikozentaartjes

Mijn mooie taartvormpjes van Le Creuset nog eens uitgetest. Helaas kwamen de taartjes niet goed uit het vormpje. Had ze blijkbaar nog beter moeten invetten. Of heeft er iemand nog een goede tip? Ik heb ze zo maar uitgelepeld! Kan ook… 🙂

Ingrediënten:

  • bladerdeeg
  • 3 eetlepels abrikozenjam (zonder suiker)
  • 2 appels
  • 1 eetlepel lichtbruine bastardsuiker
  • 1 koffielepel kaneel
  • boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 190 graden.
  • Vet de vormpjes goed in met de boter.
  • Leg het bladerdeeg in de vormpjes.
  • Snij de appels in fijne blokjes.
  • Verwarm een pan met boter. Bak de appels even op. Strooi er suiker over. Goed mengen.
  • Kruid bij met kaneel.
  • Voeg dan de abrikozenjam toe en roer goed.
  • Verdeel de abrikozen-appelvulling over de vormpjes.
  • Snij bladerdeeg in reepjes. Leg de reepjes over de vormpjes.
  • Zet de taartjes voor 25 minuten in de oven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s