Aardappelgratin met champignons

In de ‘Nigella Express’ van Nigella Lawson staat het recept voor een aardappelgratin met champignons. Heb hem wel aangepast qua hoeveelheden, ingrediënten lichtjes gewijzigd en de werkwijze zelf een tikkeltje aangepast om het niet te nat te maken. Verder een fijn receptje. Sneller dan normaal. En een pluspunt is dat je de aardappelen ook niet hoeft te schillen!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1,5 kg vastkokende aardappelen
  • 1 liter volle melk
  • 100 ml witte droge wijn
  • peper
  • zout
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 350 gram champignons

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Snij de aardappelen in dunne plakjes. Laat de schil eraan.
  • Doe de aardappelen in een ketel en kook ze in de melk en wijn. Tot ze gaar zijn.
  • Bak ondertussen alle champignons in een braadpan in een klontje boter. Kruid bij met peper en zout en voeg de knoflook toe.
  • Schep de aardappels uit de melk met een spatel en leg de helft in de ovenschotel. Leg er dan een laagje champignons over. Kruid nog wat bij met peper en een beetje zout.  Dan weer een laagje aardappels erop. Daarna weer een laagje champignons.
  • Giet dan 1 cm van de warme melk op de aardappelen.
  • Zet de ovenschotel voor een uurtje in de oven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s