Aardappel-groentenschotel

Altijd lekker om een pan te maken met verschillende groentjes en aardappelblokjes. Het smaakte naar meer!

Ingrediënten (voor 3 eters):

  • 750 gram aardappels (vastgekokende)
  • 1 grote prei
  • 2 dikke winterpenen
  • 2 dikke uien
  • 200 gram spekblokjes
  • 150 gram doperwten uit de diepvries
  • 6 eieren
  • bieslook
  • peper
  • zout
  • zonnebloemolie met chili knoflook

Bereiding:

  • Schil de aardappels. Snij ze in kleine blokjes.
  • Snij de prei in ringen.
  • Rasp de winterpenen en snij ze in dunne plakjes.
  • Snij de uien in blokjes.
  • Bak de spekjes en hou ze aan de kant.
  • Bak de aardappels op in olie. Goed roeren voor zo’n 5-tal minuten.
  • Voeg de ui en winterpenen toe. Een 10-tal minuten roeren.
  • Voeg de erwten toe. Goed roeren tot ze ontdooid zijn.
  • Voeg daarna de prei toe en de spekjes. Een paar minuten goed roerbakken. Kruid goed af met peper en een beetje zout.
  • Bak 6 eitjes apart in een bakpan. Kruiden met peper en zout. Leg ze bovenop de aardappel-groentenschotel.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s