Muffin met appel en karamel

Wie kan er niet genieten van een heerlijke muffin? De gewone versie laat ik liever aan de kant liggen.
Maar als er een smaakje inzit dan kan ik er haast niet vanaf blijven. Dit keer een klassiekster, met een heerlijk appeltje en wat karamel erop!

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 250 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker voor beslag + 100 gram suiker voor caramel
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1,5 dl melk
  • 1 grote zoet-zure appel
  • 300 ml water
  • 12 vormpjes (papier)

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Meng de eieren, melk en boter in een kom. Mix erdoor met de mixer.
  • Mix er dan de suiker en vanillesuiker door.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe, dan het bakpoeder.
  • Snij de appel in kleine blokjes. Roer de appel door het beslag.
  • Zet de vormpjes in een muffinblik.
  • Vul de vormpjes met een ijslepel. In elk vormpje past ongeveer 1 ijslepel beslag.
  • Zet ze zo’n 20 minuten in de oven.

Ondertussen kan je aan de slag voor de karamel.

  • Doe de suiker in een steelpan. Zet op een hoog vuur en voeg zo’n 150 ml water toe. Laat pruttelen tot een suikerstroop, het water is dan verdampt.
  • Voeg dan nog 150 ml water toe. Laat nog een paar minuten inkoken. Verwijder van het vuur. Laat wat afkoelen.

De karamel kan je over de muffin gieten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s