Mini quiches met ui en cherrytomaten

Leuk om mijn muffinbakvorm eens voor iets anders te gebruiken. Ik ben dol op uien en ze geven ook een lekkere smaak aan het ei. De cherrytomaatjes zag ik nog in de koelkast liggen. Geeft ook een mooi kleurtje. Om de vormen bladerdeeg uit te snijden, gebruikte ik een extra grote chocomelkop. Maar een uitsteekvorm of iets dergelijks kan natuurlijk ook.

 

Ingrediënten (voor 12 muffins):

  • 12  bladerdeegvelletjes (Koopmans diepvries)
  • 4 eieren
  • 300 ml room
  • peper
  • zout
  • 6 uien
  • 12 cherrytomaatjes
  • boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de muffinbakvorm in met wat boter.
  • Snij de ui in kleine blokjes en bak deze in wat boter tot ze glazig zijn.
  • Snij de cherrytomaten in de helft.
  • Snij 12 grote ronde vormen uit het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg in de muffinvorm zodat je kuipjes hebt.
  • Vul de kuipjes met de gebakken uien.
  • Klop de eieren met de room tot een mooi mengsel. kruid met wat peper en zout. Giet dit mengsel in de kuipjes.
  • Werk af met twee gehalveerde cherrytomaatjes.
  • Bak de quiches zo’n 30-tal minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s